Van Haagen Dynamische Beveiligings Systemen
Nederlands Deutsch

SLOWSTOP® Energie Absorberende stootpaal en beschermbeugels.SLOWSTOP®,  ook wel bekend als SoftStop, is een dynamische energie absorberende aanrijdbeveiling. Een systeem dat voertuigen, voorwerpen, personen of gebouwen beschermt tegen schade door een aanrijding.

De kinetische energie wordt door een elastomeer in de voet van de SLOWSTOP® stootpaal geabsorbeerd. Hierdoor is de paal in staat om tot circa 20° te kantelen en zo progressief de energie te absorberen en de impact te verzachten. Na de aanrijding komt de stootpaal terug in de oorspronkelijke positie. Ten opzichte van een gewone aanrijdbeveiliging is het verschil aan impact indrukwekkend

Het systeem bestaat uit een voetstuk met een elastomeer en adapter waarop de buis gemonteerd kan worden. Afhankelijk van de energieopname zijn er verschillende uitvoeringen beschikbaar. Variërend van 1.600 tot +12.000 joules, allemaal succesvol gecrashtest bij TÜV Rheinland TNO!

Daarnaast is het systeem uit te breiden door meerdere stootpalen te verbinden met horizontale buizen en verbindingselementen. Hierdoor ontstaan de energie absorberende beschermbeugels voor de afscherming van machines, installaties en het scheiden van verkeer en voetgangers. 


Bent u geinteresseerd in de historie van de SLOWSTOP®, lees dan hier verder.

Waarom kiezen voor SLOWSTOP®?
 • Verhoogde persoonlijke veiligheid
  Inzittende van het voertuig hebben een kleinere kans op verwondingen, doordat de krachten van de impact worden afgezwakt.
   
 • Voorkomt schade aan uw infrastructuur, voertuig en lading
  De schade aan het voertuig na een botsing is met een SlowStop® stootpaal aanzienlijk kleiner ten opzichte van een normale starre paal.
   
 • Eenvoudige installatie
  SlowStop® wordt eenvoudig in 15 minuten gemonteerd met betonschroefankers.
   
 • Direct operationeel
  In tegenstelling tot traditionele systemen wordt bij het verankeren met betonschroefankers geen chemische verlijming gebruikt. Na het vastschroeven is de SlowStop® stootpaal dus direct inzetbaar en belastbaar!
   
 • Breed inzetbaar
  SlowStop® wordt met succes ingezet in industriële-, commerciële en logistieke toepassingen. Bedrijven als Hessing Supervers, Schiphol Amsterdam Airport, Schütz Benelux en DB Schenker gingen u reeds voor!
   
 • Modulair en uitbreidbaar
  Met de SlowStop® verbindingsstukken zoals de elleboogstukken, T-stukken en kruisstukken kunt u probleemloos U-beugels, barrières, relingen en zelfs vangrailen samenstelen. De verbindingsstukken bestaan uit hetzelfde taaie nodulair gietijzer als de voetstukken.
   
 • Controle zonder demontage
  Alle SlowStop® onderdelen zijn zichtbaar zodat er bij controle geen demontage nodig is.
Print Download PDF
Bookmark and Share
Image Map