Van Haagen Dynamische Beveiligings Systemen
Nederlands Deutsch

RO-CYCLE Gevulkaniseerde rubberen palen en verkeerszuilenRO-CYCLE gevulkaniseerde rubberen palen en verkeerszuilen bestaan nu 22 jaar!

Ze dienen vaak ter bescherming van de zwakke weggebruikers en zijn uitermate geschikt ter vervanging van de vaak kapotte stalen betonnen of houten palen.

De unieke paal onstaat na vulkanisatie (geen verlijming) van een mengeling 40% nieuw rubber en 60% hergebruikt granulaatrubber (restproduct bij fabrikage van V-snaren, multi-riemen en transportbanden). De palen zijn massief, stug, buigzaam zéér sterk en kunnen tegen een stootje.
In de meeste uitvoeringen kan de paal 90 graden buigen, zonder te beschadigen. Na wegnemen van de belasting komt de paal weer langzaam terug recht. Het materiaal blijft zowel bij hitte als vorst flexibel, het materiaal is vlamdovend en is leverbaar in twee kleuren: Zwart of Graniet-Beige.
Naast vol rubberen anti-parkeerpalen zijn er nog speciale uitvoeringen in de vorm van een verkeerszuil BB21 en BB22 , inbouw en opbouw.

RO-CYCLE Steelflex in speciale uitvoeringen: voorzien van een gelakte of rvs buitenbuis en van binnen een rubber kern.

Montagebuis
Om de vrijgekomen energie af te voeren in de ondergrond,  wordt de paal in een getrompde verzinkte buis gemonteerd die de bots-energie opneemt en tevens voorkomt dat straatwerk opbreekt. Bij eventuele definitieve breuk van de paal kan deze eenvoudig worden gewisseld zonder dat het straatwerk hiervoor wordt opengebroken. Voor details, kijk bij de mogelijke uitvoeringen.

Waarom kiezen voor RO-CYCLE?
 • Flexibel in zomer en winter
  De RO-CYCLE paal kan onder elke weersomstandigheid buigen tot een hoek van 90 graden zonder hierbij te beschadigen. Hierdoor worden gebruikelijke herstelkosten bespaard.
   
 • Millieuvriendelijk
  De RO-CYCLE paal is gevulkanisseerd en dus niet verlijmd. Het product ontstaat uit een menging van 40% nieuw rubber en 60% hergebruikt granulaatrubber (restproduct bij fabricage van rubber V-snaren en transportbanden)
   
 • Niet brandbaar
  De rubberen palen zijn brand dovend.
   
 • Graffiti of verf hecht niet
Print
Bookmark and Share
Image Map